Μαθηματα SEO & Σεμινάρια Leader School

Του Σίμου Κοσμετάτου

SEO: “τέχνη του να βγεις μπροστά”

Στα σεμιναρια SEO αναφέρουμε ότι SEO (Search Engine Optimization) είναι η “τέχνη του να βγεις μπροστά στη μηχανή αναζήτησης”. Αυτό στην Ελλάδα μεταφράζεται στο “η τέχνη του να βγαίνεις μπροστά στη μηχανή αναζήτησης Google” καθώς η Google είναι η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στη χώρα μας.

Ανάλογα με τη χώρα που στοχεύει μια ιστοσελίδα βάζουμε και διαφορετικούς στόχους καθώς σε κάποιες χώρες υπάρχουν άλλες εξίσου ισχυρές μηχανές αναζήτησης με τη Google. Στη χώρα μας τα πράγματα είναι πιο “εύκολα” καθώς έχουμε μία μηχανή αναζήτησης, τη Google, κι έτσι όλη η παραμετροποίηση πρέπει να γίνει με βάση τους κανόνες, τις αρχές και τις ανάγκες της Google.

SEO: Δυσκολίες & Προβλήματα

Τα προβλήματα με το SEO ξεκινούν από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν γραπτοί και σαφείς κανόνες για τα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να βγεις μπροστά στη μηχανή αναζήτησης. Στα μαθηματα SEO έχουμε αναλύσει πάνω από 25 βασικούς παράγοντες που κρίνει η Google προκειμένου να βάλει σε προτεραιότητα μια ιστοσελίδα.

Το πρόβλημα δεν είναι ωστόσο να σε βάλει στην πρώτη σελίδα η Google αλλά σε ποια σελίδα και σε ποιες λέξεις θα βγεις πρώτος. Το πρόβλημα και η δυσκολία του SEO είναι λοιπόν στο να καταφέρεις να βγεις στην πρώτη σελίδα σε λέξεις που σε ενδιαφέρουν, σε λέξεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητές σου (λέξεις – στόχος) και θα σου φέρουν εν δυνάμει πελάτες.

Μια άλλη δυσκολία είναι ότι μια ιστοσελίδα απευθύνεται σε δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος είναι τα ρομποτάκια (crawlers) της Google που έρχονται και σκανάρουν την ιστοσελίδα προκειμένου να καταλάβουν τη δομή της και τους στόχους της. Ο δεύτερος στόχος είναι οι επισκέπτες, πραγματικοί άνθρωποι που έρχονται στην ιστοσελίδα ακολουθώντας κάποιο link ή απευθείας και στόχο έχουν να ενημερωθούν και στη συνέχεια να επιλέξουν την υπηρεσία μας ή να αγοράσουν ένα προϊόν.

Η ιστοσελίδα λοιπόν πρέπει να απευθύνεται και στους δύο στόχους και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Θέλουμε τόσο να “αρέσουμε” στα ρομποτάκια της Google για να μας κατατάξουν ψηλά στις λέξεις που μας ενδιαφέρουν όσο και στους πραγματικούς επισκέπτες που θα μετατραπούν σε πελάτες και θα δώσουν αξία στην ιστοσελίδα μας. Έτσι όταν προχωράμε σε παραμετροποιήσεις στην ιστοσελίδα με βάση τους κανόνες του SEO (Search Engine Optimization) έχουμε πάντα στο μυαλό μας τους δύο βασικούς στόχους.

Μαθηματα SEO: Πρακτικές λύσεις

Το σεμινάριο SEO, όπως και τα αντίστοιχα σεμινάρια του Leader School, είναι ένα πρακτικό και άμεσο σεμινάριο που δίνει λύσεις και προτάσεις για βελτίωση της ιστοσελίδας στη μηχανή αναζήτησης.

Στόχος στα μαθήματα SEO είναι να σας δώσει άμεσες πρακτικές λύσεις για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε την παρουσία της ιστοσελίδας σας στη μηχανή αναζήτησης Google.

Παράλληλα το σεμινάριο SEO σας δίνει όλο το θεωρητικό υπόβαθρο για το πως λειτουργεί η Google, τι επηρεάζει μια σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης, πότε κινδυνεύει μια σελίδα από αποκλεισμό, πως γίνονται δοκιμές από τη Google, πότε ενδέχεται να πέσει μια ιστοσελίδα στην κατάταξη και ποιες πρακτικές ακολουθούμε για να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στόχοι σεμιναρίου SEO

Όταν ολοκληρωθούν τα μαθηματα SEO θα έχετε μια πολύ σαφή εικόνα για τη λειτουργία της Google. Θα γνωρίζετε επίσης με ακρίβεια τους λόγους που η δική σας ιστοσελίδα δεν βρίσκεται στην κατάταξη που θα θέλατε. Θα έχετε δει τους ανταγωνιστές σας και θα έχουμε αναλύσει τι έχουν κάνει αυτοί καλύτερα από εσάς και γιατί η Google τους έχει επιλέξει να βρίσκονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων.

Μετά το σεμινάριο SEO θα γνωρίζετε με ακρίβεια τα βήματα που θα πρέπει να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας στη μηχανή αναζήτησης. Η μεθοδολογία του Leader School στο SEO που διδάσκεται μέσα από το σεμινάριο φέρνει σαφή και ορατά αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης ακολουθώντας αποκλειστικά βέλτιστες πρακτικές (white hat) προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι διαρκές. Ακολουθώντας τα βήματα της μεθοδολογίας SEO δημιουργούμε μια ιστοσελίδα που διακρίνεται αρχικά για την ποιότητά της και τον πλούτο του περιεχομένου της και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άνοδό της στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης στις λέξεις που έχουμε στοχεύσει.

Σεμινάρια SEO ατομικό ή ομαδικό

Το σεμινάριο SEO διεξάγεται ατομικά και ομαδικά. Στο ατομικό σεμινάριο SEO υπάρχει η δυνατότητα να επικεντρωθούμε και να αναλύσουμε διεξοδικά την ιστοσελίδα σας. Θα εξετάσουμε αρχικά τους στόχους που έχει η ιστοσελίδα και στη συνέχεια τα βήματα για να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι. Αφού γίνει ανάλυση των μειονεκτημάτων της ιστοσελίδας, στη συνέχεια θα δούμε αναλυτικά όλους τους τρόπους και τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας στη μηχανή αναζήτησης. Στο ατομικό σεμινάριο SEO συνδυάζουμε ένα κλασικό σεμινάριο με ένα coaching session με σαφή, άμεσα και πρακτικά οφέλη για τον εκπαιδευόμενο.

Τα ατομικά σεμινάρια SEO διεξάγονται οποιαδήποτε μέρα και ώρα επιλέξει ο εκπαιδευόμενος καθημερινές και σαββατοκύριακα.

Τα ομαδικά σεμινάρια γίνονται σε προκαθορισμένες μέρες και ώρες σε μικρά τμήματα στο Google Room του Leader School, Λ. Κηφισίας 80, 11526, Αθήνα 2ος όροφος κοντά στο μετρό Πανόρμου. Τηλέφωνο 210-6545634.

Ο Σίμος Κοσμετάτος είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Social Media & Internet Marketing στο LEADER SCHOOL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: